lindakv.blogg.se

30/10

Kategori: Allmänt

På patybåten... 
Började med att vi mötes upp på en bar och gick gemensamt till båten. Första stoppet var att vi skulle hoppa ifrån en klippa. Jag och Evert gjorde det, fy fan var jobbigt det var att gå upp för klippan. Kunde knappt hålla sig i något, trångt och jävligt svårt. När vi väl hade kommit upp kunde man inte direkt ångra sig så att det fanns i sort sätt bara en väg ner, hoppa från en 8meters klippa eller högre. Evert fick hoppa först och ja ser när hon kommit ner att hon hållet på att tappa bikinitoppen så de var bara att hålla hårt i den. Sjukt läskigt men känns jävligt skönt att ha gjort det:)!! 
Efter så var det upp på båten och åka mot Maya beach. Under tiden släppte de ut något som såg ut som ett nät på sidan av båten och detta skulle bli som en jacuzzi. Eftersom att båten åkte samtidigt blev det världens tryck när man hoppat ner och kändes som man skulle flyga att. Sjukt svårt och under tiden håller bikini på att flyga av. En kille på båten fick självklart hjälpa mig så att ja satt rätt eftersom ja var så inne i att hålla bikini på plats. När man kände sig klar och skulle upp på båten skulle man glida längst båten och hålla i ett rep samtliga, sen hjälpte killarna på båten att dra in en. Självklart när ja skulle bli indragen glider halva bikini av och ja får panik, vägrar släppa repet så en som jobbade där fick typ slita bort mina fingrar och dra upp mig hahaha! 

När vi är framme på Maya beach är det dags för lite snorkling och se på solnedgången, sjukt fint! Efter det så blev det mat och sedan bada och kolla på plankton.
På kvällen drog vi till dojo och kollade bilderna som de tog under dag. Sedan till en svenskbar där bi spelade lite spel med en som jobbade på båten och sist men inte minst stranden. 

Idag får vi se vad som händer men kommer bli halloweenfirande iaf. 




29/10

Kategori: Allmänt

Låg på stranden hela dagen igår eller blev inte så mycket på stranden var alldeles för varmt. Så vi höll oss i det ljumna vattnet som knappt inte svalkar. 
Köpte oss en utflykt som vi ska på idag. Vi ska åka omkring på en partybåt och göra olika aktivitet som snorkla, kajak, cliffjumping och på kvällen ska vi kolla på plankton som lyser. Båten tar oss även till Maya beach. Detta kommer bli så bra!! 

Efter stranden igår så gjorde vi inte mycket, gick och åt, vilade lite och taggade till för kvällen. Blev likadant som de andra dagarna, gick till en bar och sedan stranden. Drog lite tidigare hem för ja var så trött. Hittade en katt som ja satte med mig och han hoppande glatt upp i knät. Och nu är jag nästa uppäten av alla mygg. 
Så detta var min dag! 

Glömde skriva igår att vi träffade på en gibbonapan eller man gick omkring med den. Iallafall så så gick vi fram och skulle känna på den och då så fick han sitta på min axel. Var lite rädd de 15sek han satt där, så de var inte ja som ville att den skulle sitta där utan ägaren satte den där.






28/10

Kategori: Allmänt

Gårdagen var lyckad, vaknade upp till spöregn och gick till the rock för att checka in. Tog ett rum för tre med fläkt ist för ett delat med 10st, kändes som ett bra val när man såg deras rum. 
Gick och åt frukost och sedan tillbaka. Fanns inte så mkt att göra eftersom de regnade såklart. När vi ligger och gör ingenting hör vi något konstigt skrik utanför så vi ställer oss vid fönstret. Då visat de att de vrider om nacken på en höna och sedan plockar den på halsen, skär av halsen och sedan tömmer den på blod. Detta skedde precis utanför oss. Lite senare känner vi att de luktar kycklingsoppa och precis utanför igen står de och lagar mat. 

På kvällen gick vi ut och åt, förfestade hos några kanadensare, gick till en bar och sedan till stranden för fest! Riktigt lyckade kväll!!  
Nu väntar ja på att de andra ska vakna så att vi kan gå till stranden, jätte fint väder idag :D 








27/10

Kategori: Allmänt

Kom till phi phi igår. Började med att försöka hitta ett hostel i denna värmen med 10 extra kg på ryggen. Fy fan va va varmt. Lyckades få några värme utslag för att man svettades för mycket ( gick bort senare, så ingen fara ;) 
Hittade tillslut ett hostel som vi skulle komma hur rummet såg ut, visade sig att rummet var högt uppe och höll på att dö när vi skulle gå upp för alla trapporna så vi tog det för vi inte orkade gå ner. 

Lite senare gick vi omkring och letade nytt boende tills idag och beslutade oss för att bo på The rock.
Gick ner och badade, sen hem och fixa till sig för kvällen. Ut och äta, hem för en liten tupplur och dricka lite och sedan ut... Drog först till en bar och delade på en bucket och sedan drog vi på strandparty! En jävligt rolig kväll! Slutade med en pizzaslice och lite wifi innan vi skulle upp för de förbannade trapporna :D 










26/10

Kategori: Allmänt

Inte hänt så mycket idag, tog de lugnt på förmiddagen och kollade runt lite om koh phi phi som vi åker till imorgon och även lite om Malaysia. Efter det så drog vi till ett shoppingcentrum, trodde vi iaf. 
Vi tog en moppetaxi utanför hostel och trodde att de låg relativt nära  men nja tog väl en 20min dit med taxi. Var ganska så kul men lite små läskigt då vi satt på ensida och det kändes lite ostadigt. Väl framme märker vi att det inte är så mkt att ha, iaf inte det vi var ute efter. Kollade runt och sedan åt vi nudlar och en jätte stark sås. 
Jag och Kelsey klippte oss och Evert fick sitta och vänta . Först så fick man en person som skulle tvätta håret på en, gjorde sjukt ont, gnuggade as hårt med naglarna så tror att hon rispade upp hela hårbotten på mig, När hon hade tvättat klart kändes det en skön lättnad men nej, hon var inte klar där. Då började hon tvätta det igen?! Försökte göra någon skön huvudmassage men fick lida igenom hela, såg att Kelsey inte heller riktigt njöt. Där efter var de äntligen färdiga! 
Satte mig i stolen och en ny person kom fram och skulle klippa mig med en köksliknade sax, han förstod nästan igen engelska men fattade iaf att han bara skulle klippa topparna.
När det var klart skulle ja byta stol, han och en annan tjej kom framme och skulle blåsa mitt hår. Där satt jag, i mitten och de håller på och drar samt sliter mig i håret. Sen märker jag att de försöker göra några lockar. Till slut blev faktiskt ganska så bra och det känns som att det lika långt på båda sidorna. 
Hemma tog vi de lugnt, kunde inte göra så mkt eftersom att de öste ner. När det lugnat ner sig lite gick vi  och åt och sen gick vi och kollade på en marknad. 
Nu ligger jag i sängen och tänkte kolla om det finns något att se på telefon, imorn blir de phi phi!! 





25/10

Kategori: Allmänt

Blev lite party igår på hostlet, flip, beer pong och lite biljard. Träffade mycket nytt och trevligt folk. 

Idag har vi varit på Railay beach, trevlig ö, en tjej som vi träffade igår följde även med, Kate. 
Åkte dit med båt, när vi skulle hoppa ur den ser vi hur en orm slingrar omkring sig i havet, så vi väntade lite med att gå av. Ett tysktpar tvingade ner sina barn först så det kändes bra!
Gick till en strand först men det var fullt med mini krabbor så vi gick vidare. Tog en sting som gick in i skogen och det gjorde vi helt klart rätt val! Sjuk fin strand och jätte mysig omgivning med stora och klippor runt oss. 
Har även tagit massage nu på kvällen, jävlar va skönt. Blev en hel del skratt under massage :) 
Imorn ska vi boka till koh phi phi som vi åker till på söndag! 





24/10

Kategori: Allmänt

Upp tidigt, hämtade runt sex av en minibuss, avsläppta vid hamnen där vi skulle åka med en annan buss. Så blev de men vi åkte ca 1min innan vi skulle hoppa av och gå på båten. Turen tog ungefär 2timmar och in i bussen igen som vi trodde skulle ta oss hela vägen. Men nej,  helt plötsligt stannar bussen efter 1timma och säger att krabi ska av. Och där står vi och ska korsa en väg, men de gick ju bra.
Efter 35min kommer en minibuss ich hämtar upp oss och tar oss till vårt hostel.
Ett trevligt hostel, hamnade i ett rum med tre andra tjej och de finns tre lediga sängar till, får vi se om de kommer några mer :).Träffade även en kille förut som vi gick och åt med.
Ikväll ska vi vara kvar här, är lite happy hour på taket, kommer bli riktigt kul. Ska även köra någon lek som heter flipp? 

Imorn kanske vi drar till railay beach över dagen.
Nu är det dags att tagga till!!!



Här vill man nog vara elektriker!


23/10

Kategori: Allmänt

Upp tidigt för att åka på en utflykt till nationalparken. Började med att åka båt i ca 2 timmar, väl framme blev vi upphämtade av en liten båt som skulle ta oss till ön. 
Paddlade kajak länge bergen, hur mysigt som helst. Grönblått vatten, fint väder och en trevlig tur, kan inte bli så mycket bättre. Eftersom 3st så fick en sitta i mitten av kajaken och den personal slapp att paddla och de blev ja:) 
Sedan stannade vi till på ett ställe där man skulle upp i berg för att se en lagun på andra sidan. För att ta sig upp på berget fick vi gå i konstiga trappor/stege, trodde ja skulle ramla ner. När vi kommit upp till toppen var det sjukt fint. 
Stannade även till på ett ställe där vi kunde snorkla och bada. 

När vi kom tillbaka så fixade vi väskorna och duschade, gick ut och åt och sedan tillbaka för en lugn kväll.
Imorgon åker vi till krabi! 



22/10

Kategori: Allmänt

Började med en lite promenad för att hitta någonstans att äta frukost för att sedan gå till strand. 
När vi vän att kommit till strand så gick vi en bit för att hitta någonstans där vi kunde hyra stolar,  fy fan va varmt de var. 
Efter ett tag hittar vi äntligen en plats, bytte om direkt och sedan sprang vi ner för att doppa oss!
Knappt så att havet svalkar men skönare där än att ligga och sola. 
Efter någon timma började det ösregna, så fort under tak. Var inne på en strandrestaurang så passade på att äta samtidigt. 
När vi väl skulle gå så blev de fint igen. 
Gick hem duschade och så somnade Evert och Kenny. Satte mig ute i trappen en stund för att ha få lite wifi sen in i rummet och spela lite spel på telefonen. 

Efter luren tog vi en sväng och sedan gick vi och på en svenskrestaurang. Hem sedan och göra fixa till sig för en utgång. 




21/10

Kategori: Allmänt

Vaknade innan klockan av att de kliade överallt, jävla myggbett. 
Fixade till det sista och gick upp och åt frukost. Blev hämtade av taxin klockan 9. Denna gången kändes de inte lina läskigt att sitta på flaket då man visste att man skulle hålla huvudet lågt för att inte bli träffade av grenar. 
När vi är på båten är det jätte fint väder så vi sätter oss uppe på däck, kollar på vart vi åker och ser att de är grått och trist längre fram. Känns som om vi följer efter regnet! 

Framme på koh samui, vårt hostel såg inte riktigt ut som vi hade tänkt oss. Får se om vi stannar här eller om vi ska försöka hitta nytt boende. 

Kvällen blev de att gå omkring, dricka och äta gott! 






20/19

Kategori: Allmänt

Idag har vi inte gjort något speciellt. 
Hämtade tvätten imorse sen gick vi tillbaka till bungalowen och tog de lugnt. Sen fick vi en idé om att vi skulle åka över till en liten ö mitt över men när vi skulle boka en båt så såg det ut som att det skulle börja regna, så vi sket i det.
Han aom skulle köra oss så också väldigt skeptisk ut.
Gick istället och köpte mat, när vi väl skulle äta så börjar det att regna lite så vi börjar gå fortare och fortare men de blev inget av det. 
Väl hemma börjar det att klarna upp så vi går ner och badar. 
Eftermiddagen gick vi längre ner på ö och utforskade lite, köpte oss en varsin shake. 

Nu under kvällen har vi ätit, gått omkring på stranden och suttit på en bar.
Just det, takfläkten lyckades precis ramla ner på mitt ben, otur? 
Taggar morgondagen! 






19/10

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag och Kenny redan vi sju, satte oss och kollade lite vart vi ska ta vägen på måndag medans Evert fick sova vidare till nio. 
Gick upp och skulle äta frukost och hoppades på frukostbuffé men nej, det var ju inte de. Fick nöja oss med två rostade mackor. 

Gick ner till "centrum" och lämnade in lite tvätt som vi ska hämta upp imorn.  Har även bokat boende på koh samui som vi åker till på måndag. 
Badat i havet och bara slappat. Lyckades självklart kliva på något i vattnet och nu har jag fått plåstrat om min tå :( 
Kvällen bjöd på öl, hamburgare, crêpes och kortspel .

Glömde skriva igår att jag och Kenny gick ut på äventyr medans Evert låg och sova. Vågade inte skriva det först eftersom vi inte skulle berätta det för henne men det slank ut iallafall. Kollade  läget i "centrum" och köpte hem pizza som vi åt på altanen för att inte väcka Evert :) 






18/10

Kategori: Allmänt

Vaknade innan klockan ringde imorse, så vid halv 5 var jag uppe och då märker jag även att det inte regnar, jippi!
När jag har vaknat till så känner jag hur jävla öm jag är i ryggen och nacke, skönt! 
Packa i det sista i väska och sedan slänga upp den på ryggen, inte direkt de skönaste jag har gjort. Nu är det sånt man ska leva med ett par månader så det är dags att vänja sig (: 

Det var väldigt lätt att hitta taxi på morgon, stod en precis utanför. När taxichauffören väl släppte av oss visste vi inte riktigt åt vilket håll vi skulle gå ut och självklart gick vi åt fel. Det löste sig ganska så snabbt då vi stannade till på 7eleven och frågade om vi var rätt. Fick den rätta vägbeskrivningen och busstationen låg ca 10 minuter  bort.  
Trodde att bussresan skulle vara förjävlig men så fel man kan ha, båtturen gick också snabbt ich smidigt.  

Nu ska vi spendera 3 nätter i en bungalow som ligger precis vid havet. Känns inte riktigt som  man har fattat att man är här än, 
I morgon tänkte vi gå upp ganska så skapligt för att lägga oss på strand och pressa :) 







17/10

Kategori: Allmänt

Spöregn hela morgon, skönt när man står ute ich försöker få tag på en vättig taxi. De blev ingen taxi utan vi åkte tuk tuk, väldigt lyckat i regnet. Jävlar va blöta vi var. När vi väl hade tagit oss fram så skulle vi in till ett nytt shoppingcenter, helt genomblöta! 
Lyckades hitta en bikini och ett linne :) 
När vi shoppat klart så unnade jag och Kelsey oss  thaimassage. Knäckte till lite överallt, helt öm i kroppen man skönt var det iallafall :) Evert satt utanför och väntade på oss och passade då på att ta sig en liten lur. 
Utanför så träffade vi på någon konstig människa som sa att 2014 kommer de hända 3 jätte bra saker för mig, vet inte riktigt vad men då hoppas ja väl på de! Han sa även lite annat men de behöver ja inte gå in på detalj om :P 

Nu på kvällen har vi ätit pizza och fixat väskorna för imorgon åker vi vidare, 6 timmar buss och 2 timmar båt. Ska gå upp kvart i 5 så nu är det dags att sova :) 







16/10

Kategori: Allmänt

Vaknade i natt av värsta ovädret, aldrig hört så mycket regn och åska. Helt sjukt, folk som sprang omkring och skrek!  

Efter en lång natt så började dagen med att vi åkte till två olika tempel, var väl helt okej. Då behöver man inte lägga ner mer tid på det (: sedan gick vi till shoppingcentrumet igen och självklart så hittade vi inte utgången, det tog oss  1,5 timmas innan vi hittade den. Men  de är väl inget att klaga på, det är ju varmt iallafall :) 
Efter det så gick vi till vårat hostel och kollade på film eftersom det förfarande regnade, dör träffade vi en tjej från USA? som vi ses gick och åt med. När vi skulle ut och äta såg vi öven att de körde lite boxning på gata,.
När kvällen började närmas sig så satte vi oss i lobbyn och drack lite öl :)
I morgon tänkte vi ta lite sovmorgon så går vi se hur dagen ser ut :)! 

Nu har vi bokat nästa tripp som blir till koh tao, fredags morgon klockan 06.00 går bussen som tar 6timmar och där  efter båt i 2 timmar. Då hoppas vi på kanon väder! 







Framme 15/10

Kategori: Allmänt

Då var man framme. Resan gick bra, lyckades sova större delen av tiden. Vaknade några gånger att av några ungar skrek, inte lika kul.

Här är det iallafall väldigt varmt och fuktigt. Under förmiddagen så har vi gått i en galleria, hur stor som helst. Tog ett tag innan vi hittade ut, var någon 6 våningar. Idag blir de bara att ta de lugnt och komma i fas med tiden :)
I morgon ska vi iväg till ett tempel och sedan blir de att försöka hitta lite i Bangkok :)
Verkar som att vi bara kommer att stanna i Bangkok i 3 dagar istället för 5 men vi måste komma på vart vi ska ta oss vidare, 




På planet 14/10

Kategori: Allmänt

Just nu sitter vi på planet som tar oss till Oslo, där kommer vi att vara tills 15.20 och då börjar vår stora resa emot Asien. Vi kommer att börja i Thailand därefter Malaysia och sedan Bali. Eftersom vi har tänkt att vara borta i ca 4 månader så ska vi ta oss vidare efter Bali men vi har inte riktigt kommit på vart än :) 
Känner på mig att denna resa kommer bli awesome!

Just nu är det lite blandade känslor, det ska bli skit kul men som sagt det snurra lite i skallen ( får skylla på att det inte blivit många timmars sömn på den senaste tiden :)! De senaste veckorna har gått väldigt fort så känns som man inte hunnit med allt men de får man väl ta sen när man kommer hem igen! 


Hoppas på att kunna uppdatera ganska ofta men det är sådant som märks. 
Ha det så bra hemma i kylan för det kommer vi ha när vi är ute på våra små äventyr i värmen!